Carregant Esdeveniments

Fundació Observatori de l’Aigua

11 juliol | 12:30 - 13:30

L’Observatori de l’Aigua és una de les accions del projecte “Sostenibilitat en el Cicle de l’Aigua”, finançat amb Fons Europeus,  amb l’objectiu de millorar la transparència i la participació ciutadana en la gestió de l’aigua. Un espai on generar diàleg a l’entorn del servei d’aigua, la sostenibilitat, l’educació i també la governança.

L’Observatori troba en el seu origen els objectius que es van definir en el Pacte Social de l’Aigua, aprovat per la Junta General d’Aigües de Manresa el 25 de gener del 2024:

  • Excel·lència tècnica: treballar amb la garantia de quantitat, qualitat i de servei. Promoure pràctiques i tecnologies que redueixin el consum i fomentin un ús eficient dels recursos hídrics.
  • Compromís Social: garantir el dret a l’aigua, i contribuir a l’educació i divulgació sobre la importància d’aquest element.
  • Participació ciutadana: garantir la transparència informativa, involucrar la comunitat en la presa de decisions, assegurant que les seves veus siguin escoltades i es tinguin en compte les seves necessitats i preocupacions
  • Responsabilitat Ambiental: garantir l’ús eficient de l’aigua establint pràctiques que preservin aquest element, promovent-ne l’ús responsable i evitant la contaminació.
  • Equilibri Econòmic: treballar a partir de la sostenibilitat econòmica basada en l’equilibri entre costos i ingressos i en l’ús eficaç i eficient dels recursos, per garantir-ne la viabilitat.

L’acte que es durà a terme el proper dijous és de caràcter simbòlic i té la finalitat de mostrar el suport de diverses institucions a aquesta iniciativa. Hi participaran l’Ajuntament de Manresa, el Consell Comarcal del Bages, el Consell Comarcal del Moianès i la Mancomunitat del Bages i del Moianès per l’Aigua.

Compartir esdeveniment

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Mostra els detalls

Data:
11 juliol
Hora:
12:30 - 13:30
Categoria d'Esdeveniment:

Recinte

Museu de l’Aigua i el Textil
carretera de Santpedor, 55
Manresa, Barcelona 08242 Espanya
+ Mapa de Google

Organitzador

Aigües Manresa
Telèfon
938725522
Correu electrònic
info@aiguesmanresa.cat
Visualitza el lloc web de Organitzador

Aquesta web utilitza galetes per millorar-ne l navegació i ús.
Si continues navegant acceptes les condicions d'ús i política de privacitat. ACCEPTAR

Aviso de cookies

Current page

Child settings

WP info